Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Societat

L’ajuntament de la Ràpita ha donat llum verda perquè en un futur es pugui construir un nou hotel al municipi. El ple ha aprovat una modificació puntual del Pla Urbanístic en la zona de l’antic escorxador, ara un local d’assaig per grups de música i de cultura popular. 

Actualment la Ràpita no arriba a les 900 places hoteleres. Insuficient per un poble que viu i aposta el seu futur en el turisme. Des de fa uns anys, la parcel·la que ocupa l’antic escorxador havia estat considerat un emplaçament ideal per ubicar un nou hotel. Ara, amb el vot a favor de tots els grups, s’ha aprovat modificar el Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal per facilitar la implantació d’un hotel en un espai considerat estratègic.

Aquest espai de titularitat pública municipal, on es preveuen 5.400 metres quadrats de sostre edificable a més d’una zona verda, té en el planejament actual un excés de càrregues urbanístiques innecessàries que dificulten el seu desenvolupament. Amb la modificació aprovada provisionalment avui, l’espai delimitat queda alliberat d’aquestes càrregues –com ara cessions obligatòries de l’aprofitament de la finca quan ja és municipal o previsió de reserva per a equipaments- per tal que pugui resultar més atractiu per als promotors hotelers, la qual cosa ha de revertir en l’impuls turístic de La Ràpita.

“La finalitat del govern municipal amb aquesta modificació és incrementar l’atractiu d’aquesta parcel·la des del punt de vista de la inversió hotelera, i creiem que eliminades les càrregues innecessàries preexistents, resulta molt interessant pel seu enclavament entre el nucli urbà, la zona portuària, un equipament com és el Museu de la Mar de l’Ebre i l’entrada al Delta de l’Ebre”, ha afirmat l’alcalde, Josep Caparrós.

Després de l’aprovació provisional pel ple, la modificació ha de ser aprovada per la CUTE per a la seva aprovació definitiva. Faltarà, però, concretar què passarà amb els grups de música i entitats culturals que fan servir l’escorxador com a local d’assaig. Esperen ser ubicats a les sales del nou auditori però encara no tenen una data concreta. 

El ple ha aprovat també un pla d’usos per l’edifici del sindicat, que Hisenda va cedir a l’ajuntament al maig de l’any passat, i que en el futur acollirà la nova comissaria de policia local.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s