Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Societat

L’endarreriment de més de dos mesos en el cobrament de les nòmines, així com de les pagues extres des del març del 2017 ha portat els treballadors d'Agrofruit, la principal empresa exportadora de cítrics del país, a convocar una vaga indefinida a partir del 25 de gener. L’empresa, dedicada a l’exportació de cítrics i situada al Polígon Industrial Baix Ebre de Tortosa, té una plantilla de 75 treballadors fixes i discontinus.

Agrofruit Export va sortir a finals de 2015 del concurs de creditors al que es va veure arrossegada per una acumulació de deutes de més de 50 milions d'euros, i un patrimoni net negatiu d'uns 30 milions més. El seu exgerent havia ocultat, suposadament, 15 milions d'euros de pèrdues de la companyia amb una facturació fictícia. El cas el va destapar el 2013 l'operació policial Àgora.

Com ha explicat José Luis Calabuig, secretari general de la Federació Agroalimentària de la UGT de les Terres de l'Ebre, el sindicat majoritari del comitè d'Agrofruit Export, la decisió de convocar la vaga indefinida ha rebut el suport gairebé unànime dels treballadors, "com a mesura de força" davant el silenci de l'empresa. "Arriba un moment que això es fa insostenible i aquesta gent fa més de 5 anys que van cobrant a quinzenes i arriba un moment que ja no poden", ha apuntat Calabuig. "Ara han dit prou i no sé com han pogut aguantar tant temps amb aquesta forma de pagament", ha denunciat. 

Aquest divendres s'ha fet la petició d'autorització de vaga al Departament de Treball i s'ha informat a la companyia per tenir empara legal si abans del 25 de gener l'empresa no fa algun pas per resoldre la situació i evitar l'aturada. Si es celebra la vaga, la plantilla ja ha avançat que farà diferents mobilitzacions, sobretot concentracions a la porta de l'empresa. 

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s