Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Societat

Francesc Gas, president del COPATE (Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre) i alcalde de Roquetes, ha manifestat que la campanya de la lluita contra la mosca negra al tram català del riu Ebre ha anat molt bé i els tècnics n'han fet una valoració molt positiva.

Per una banda el fet que es poguessin començar els tractaments en el període adequat i per l'altra la col·laboració que s'ha produït amb la CHE (Confederació Hidrogràfica de l'Ebre), pel control dels cabals d'aigua al riu durant els dies de tractament.


Segons Gas, "no és el mateix fer el tractament quan baixa molta aigua al riu, que quan hi ha un menor cabal, encara que s'utilitzi el mateix producte, ja que no fa el mateix efecte a les larves".


Segons el president del COPATE, "això obliga a estar en contacte amb la CHE perquè el dia exacte que els tècnics consideren que s'ha de fer el tractament, regulin el cabal. Això no ha estat fàcil, perquè hi ha vegades que s'avisa d'avui per a demà".


Francesc Gas ha explicat que, "hem tingut situacions difícils per a resoldre aquest tema. La CHE es mou per interessos econòmics i amolla poca aigua a les nits perquè no hi ha consum i incrementa el volum d'aigua durant el dia perquè creix la demanda, i això afecta de manera negativa als tractaments" i ha desvetllat, que "aquest últim any hem arribat a un acord en el qual hi ha hagut d'intervenir el mateix Delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre per tal de solucionar-ho".

Tags: RoquetesriuCopateFrancesc Gasmosca negraCHE
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s