Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Societat

Informar dels riscs als ajuntaments i sector turístic del delta de l’Ebre sobre els perills de la plaga del caragol maçana. Aquest és un dels objectius de les reunions informatives que organitza el departament d’Agricultura dirigida als agents que, sovint, es poden veure afectats per aquesta espècie invasora. La conscienciació i com actuar en cas de topar-se amb la plaga són punts claus.
 
La reunió que va tindre lloc aquest dilluns forma part de les sessions informatives que preveu el Pla de lluita contra el cargol 2017 amb l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania la capacitat de propagació d’aquest cargol i les mesures que s’estan duent a terme per frenar-lo. D’aquesta manera, es vol conscienciar sobre aquesta plaga i difondre com s’ha d’actuar davant d’ella, evitant conductes de risc i contribuint a la seva eradicació.
 
En aquest sentit, la població del delta i els turistes han de saber contra què s’està lluitant i han de ser conscients del seu paper davant la plaga. Actituds com les d’alguns pescadors que n’agafen per fer-lo servir d’esquer i després  llencen els que sobren al desguàs o al riu estan contribuint a la seva propagació incontrolada.
 
En marxa les noves mesures contra el cargol poma
 
Des de l’entrada en vigor, el passat mes de maig, de les noves mesures de lluita contra el cargol poma que obliguen a netejar tot aparell que va de l’hemidelta esquerre al dret o que surt d’un camp amb caragol poma, s’han realitzat més de 900 actuacions de neteja de maquinària.
 
Una altra novetat d’enguany que també s’estan aplicant és la presentació de  comunicació de trasllat de planter d’arròs d’una parcel·la a una altra, com si fos una “guia de transport”, i la prohibició de passar planter de l’hemidelta esquerre al dret.
 
Aquestes dues línies de treball formen part d’un seguit  d’objectius marcats per a aquesta nova campanya, i que estan continguts a la Resolució del 5 de maig, en què es fixen les mesures obligatòries de lluita contra el caragol poma.
 
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s