Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

ED RGB llegenda versio basica
Dilluns  19  Febrer  2018

 Edició Sant Carles de la Ràpita

Punt d'encreuament entre la TV-3408 i la TV-3406 on s'ubicarà la nova rotonda

 

La Diputació de Tarragona ha aprovat inicialment dos projectes de millora de la xarxa viària a la comarca del Montsià. D'una banda, la carretera T-1050 de la Sénia ampliarà la seva calçada i millorarà la seguretat del trànsit de vehicles i vianants. De l'altra, es condicionarà la carretera TV-3408 des d'Amposta a Sant Carles de la Ràpita (1a fase).

Condicionament de la carretera T-1050 de la Sénia a Rossell

El projecte de condicionament de la carretera T-1050, situada al municipi de la Séniaconsistirà en la millora del traçat i l'ampliació de la calçada, que passarà dels 5,60 metres actuals als 8 metres d'amplada. D'aquesta manera, s'adaptarà la via al volum de trànsit que registra actualment i se'n milloraran les condicions de seguretat. El projecte compta amb un pressupost d'execució inicial de 928.273 euros.

Els treballs inclouran l'adequació dels 480 metres de la carretera, de la qual és propietària la Diputació de Tarragona des de l'any 2016, quan es va signar un conveni amb la Diputació de Castelló que reconeixia la titularitat catalana del tram de la carretera CV-100 del terme municipal de la Sénia, i va passar a denominar-se com a carretera T-1050.

Condicionament de la carretera TV-3408 d'Amposta a Sant Carles de la Ràpita

Les obres consistiran en el condicionament de la carretera TV-3408 entre el punt quilomètric 0+700, just a la sortida d'Amposta, i el punt quilomètric 7+480, cruïlla existent amb la carretera TV-3406. La longitud total del tram és de 6.780 metres. El projecte compta amb un pressupost d'execució inicial de 2.717.460,73 euros.

L'actuació comportarà l'ampliació de la calçada actual fins aconseguir una amplada de 6 metres i dos vorals laterals d'1 metre cadascun. Està previst fer només modificacions de la rasant per tal de millorar el perfil actual de la calçada, atès que avui en dia ja disposa d'unes bones característiques geomètriques.

Al tram final de la via, que coincideix amb l'encreuament amb la carretera TV-3406, es construirà una rotonda que donarà sortida per la TV-3406 cap a la N-340 i cap a Sant Jaume d'Enveja. La nova rotonda, que també donarà sortida cap a Sant Carles de la Ràpita per la TV-3408, permetrà resoldre les problemes de funcionalitat de la intersecció existent i ordenar l'increment de trànsit aportant més seguretat.

Amb l'objectiu de millorar la seguretat viària també s'ha previst col·locar una barrera de protecció a tot el costat dret de la carretera per tal de protegir el trànsit de possibles caigudes al canal situat a una distància d'entre 3 i 5 metres. També es preveu la millora dels accessos a les finques confrontants. Finalment, es reposaran els serveis afectats i es reconstruiran les instal·lacions de reg que quedin alterades per les obres.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Informació d'interès

rapita

Sant Carles de la Ràpita en xifres

Mapa