Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

ED RGB llegenda versio basica
Dimecres  21  Febrer  2018

 Edició Sant Carles de la Ràpita

La Jornada ha estat organitzada de forma conjunta per l’EAP Sant Carles de la Ràpita-Alcanar, la Unitat d’Expertesa en Síndromes de Sensibilització Central, l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i l’Associació d’Afectats de Fibromiàgia de la població.

Després de l’acte d’inauguració presidit pel Sr. Josep Caparrós, alcalde de Sant Carles de la Ràpita, i pel Sr. Ismael Piñas, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, la Dra. Rosa Caballol, metgessa de família, ha donat a conèixer la Unitat d’Expertesa en Síndromes de Sensibilització Central (UESSC) de les Terres de l’Ebre, que estarà ubicada a Tortosa, i les actuacions i les sessions amb grups de pacients que es duran a terme al CAP de La Ràpita.

La denominació de síndrome de sensibilització central agrupa un conjunt de malalties com la fibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple, entre altres.

El projecte que s’ha presentat a La Ràpita, es va iniciar fa uns mesos amb una formació específica per als professionals sanitaris tant de l’atenció primària com de l’atenció hospitalària. En els propers mesos s’iniciarà a La Ràpita la segona fase del desplegament del projecte: un nou tractament grupal multidisciplinari per als pacients amb fibromiàlgia que consisteix en educació sanitària, exercici físic i activació conductual.

Els grups estan conduïts per l’infermer referent en fibromiàlgia de cada equip d’atenció primària (EAP) i per professionals de la UESSC de Terres de l’Ebre: infermera gestora de casos, fisioterapeuta i psicòloga, amb un pla organitzatiu de sessions de dues hores setmanals durant 12 setmanes consecutives. 

La Jornada ha estat un punt de trobada entre professionals i pacients, on els pacients han estat els protagonistes, hi han pogut fer aportacions i plantejar dubtes i preguntes a l’equip sanitari de la població.

Durant l’acte s’ha presentat l’exposició itinerant: “Dones amb nom propi de les Terres de l’Ebre” que s’engloba dins del marc d’accions previstes per la Gerència Territorial de les Terres de l’Ebre en l’àmbit de la igualtat i que pretén difondre i reconèixer les trajectòries professionals de dones de les Terres de l’Ebre que han tingut o tenen una trajectòria professional en diferents àmbits.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Informació d'interès

rapita

Sant Carles de la Ràpita en xifres

Mapa