Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Política

La regidora Dayana Santiago i les activistes feministes van abandonar el ple en protesta a les declaracions del regidor del PP. Tomàs Castells va negar que a Deltebre es produïssin situacions d’assetjament sexual en contextos festius.

La polèmica es remunta al ple del mes de juny, quan la CUP va presentar una moció per activar un protocol contra actituds sexistes en Festes Majors i altres fires de gran afluència al municipi. En la seua intervenció, Tomàs Castells, va dir que els “homes de Deltebre es sentien avergonyits per la proposta” i va assegurar que “a Deltebre aquestes coses no passen”.

A partir d’aquí, el col·lectiu feminista local F de Figa va encetar una campanya a les xarxes socials per donar visibilitat les agressions i actituds masclistes que les dones del poble haguessin pogut patir.

Amb les etiquetes #AmiTambéMhaPassat i #DeltebreSenseMasclista, F de Figa ha rebut una trentena de cartes anònimes i més comentaris en xarxes socials on s’expliquen agressions patides en nits de festa. Una d’aquestes cartes, dirigida a Tomàs Castells, va ser llegida per la regidora de la CUP aquest dimecres al ple.
En acabar la lectura, el regidor del PP va assegurar sentir-se “orgullós” si les seves declaracions havien servit “per aixecar una sensibilitat que abans no hi havia”.

Santiago va respondre a micro tancat: “Saps que li diu un home a una dona quan li pega i fins i tot quan la mata? Li diu que ho fa perquè l’estima, masclisme! Vergonya me’n donaria”. Acte seguit va marxar del saló de plens acompanyada d’algunes activistes de F de Figa.

Un ple de dos dies
El ple de Deltebre va començar dimarts però es va suspendre fins el dia següent per exhaurir-se el temps. El regidor de l’equip de govern Francisco Castro va llegir, una per una, les 63 pàgines de respostes a les al·legacions a les noves ordenances de policia i bon govern presentades per la CUP.

L’alcalde, Lluís Soler, va aconseguir aprovar la seva proposta de zona blava gràcies al seu vot de qualitat i a l’absència d’un regidor d’ERC. El dia anterior l’oposició l’havia tombat al detectar-se un error en pla financer que feia el projecte inviable econòmicament. Els tècnics van poder solucionar l’errada i a la segona part del ple es va presentar una nou document.

Així, ara es podrà aparcar gratuitament els primers 30 minuts, es crearà una zona taronja d'aparcament veïnal a cost cero i més places per minusvàlids i la possibilitat d'aparcar davant del gual als seus propietaris. 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s