Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Economia

 

El sector pesquer de l'encerclament està passant per una crisi important. A la baixada dels preus del peix, ha d'afegir en els darrers anys la pràctica desaparició de captures de sardina a la costa del Delta de l'Ebre i la reducció de les talles del seitó, que pràcticament no arriben als mínims comercials. Quatre barques de la Confraria de l'Ametlla de Mar es van acollir el passat mes de desembre a les últimes subvencions que la Unió Europea atorgarà per a l'aturada definitiva de l'activitat.

Això vol dir que d'un sector tan tradicional a la nostra costa, que va arribar a tenir una vintena de barques al port de l'Ametlla de Mar i que s'havien reduït fins a sis en els darrers anys, ara només en queden dos.

Miquel Brull, patró major de la Confraria de Pescadors Sant Pere de l'Ametlla de Mar explica que, "a la mar passa alguna cosa que no sabem. Una mar com la nostra que sempre ha estat rica en captures, ara no es troba ni una sardina. Naltros ja fa temps que ens queixem a l'administració i mai ens han fet cas".

Respecte a les motivacions d'aquesta baixada de captures, Brull explica que, "els pescadors no som biòlegs però anem cada dia a la mar, i no hem estat naltros que ha esgotat els caladors, ja que entre altres coses, fa sis anys que pesquem a Tarragona i cada vegada hi ha menys barques i aquesta mar nostra està més malament que mai".

Segons Brull, "naltros pensem que manca algun estudi que ho confirmi, però sospitem que és un problema de manca de fitoplàncton i aliment, i el peix no té menjar. I un altre dels aspectes que influeix és que actualment hi ha molta tonyina a la zona i és el depredador més important del Mediterrani".

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s