Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Economia

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha defensat que els canvis de gestió, a l'Hospital Santa Creu de Jesús i la Clínica Terres de l'Ebre, que es derivaran de l'entrada de la Generalitat en el consorci que gestiona el deficitari Hospital Sant Joan de Reus, han de ser una "oportunitat" per crear un sistema de gestió hospitalària en clau territorial.

Bel ha apuntat que els serveis de la gestora Ginsa Serveis Integrals (societat integrada pel grup sanitari Sagesa), "difícilment tindran continuïtat" un cop sigui efectiu el nou consorci, participat per la Generalitat i l'Ajuntament de Reus, a partir de l'1 de gener de 2018. L'alcalde de Tortosa ha defensat que és el moment de ser "agosarats" i plantejar un sistema de gestió hospitalària a nivell de les Terres de l'Ebre, un model assistencial "específic" per al territori i la seva particular "massa crítica", que res té a veure amb la del Camp de Tarragona.

Bel no vol el model consorciat amb la Generalitat pel qual s'ha apostat a Reus i aposta per "intentar convergir en un sistema de gestió més territorial que local", un model on tindrien cabuda els Hospitals Comarcals de Móra d'Ebre i Amposta. "Tenim l'oportunitat d'anar més enllà del que han anat a Reus", ha afegit. A diferència del l'Hospital Sant Jon, on s'arrosseguen les pèrdues des del primer dia, els comptes del hospitals ebrencs són positius. "Si s'ha de fer alguna acció concertada amb la Generalitat hauria d'anar més enllà de l'aspecte econòmic i fer-ho per ser més eficients en la gestió", ha defensat l'alcalde de Tortosa. 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s