Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Cultura

Les antigues arts de pesca col·lectives i la orquestara dels Júniors són els temes que han guanyat les beques del Museu de les Terres de l'Ebre per l'estudi etnològic. L'historiador Toni Cartes vol recuperar la memòria d'un tipus de pesca que ja no existeix i que consistia en pescar amb xarxa però des de la platja.

El rossegall, els bolitxos i els artons eren uns tipus de sàrsies, paregudes al bou, però que no necessitaven de barca: els pescadors les xorraven des de la platja Aquestes arts van ser prohibides als anys 50 i ara un historiador rapitenc, Toni Cartes, vol recuperar la memòria d'aquesta art de pesca. 

Aquest projecte està apadrinat per l'ajuntament de la Ràpita i és un dels dos guanyadors dels ajuts a la recerca etnològica que ha atorgat el Museu de les Terres de l'Ebre. La dotació econòmica és de 1.200 euros per cadascún i els investigadors tenen un any per desenvolupar el projecte. 

L'altre estudi té per títol 'L’orquestra Junior’s. Retrat sonor d’una societat (1958-1973)'. Els encarregats de dur a terme la recerca són els etnomusicòlegs Joan Francesc Vidal Arasa i Clàudia Giménez Ferreres, i l’antropòleg Marc Ballester Torrens.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s