Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Cultura

 

Ple a l’auditori Felip Pedrell en l’últim divendres del 2017 per veure ‘Versos contra la violència’. Un espectacle inspirat en els recitals de poesia que es van organitzar espontàniament després de les càrregues de la Guàrdia Civil a la Ràpita i Roquetes durant l’1 d’octubre.

D’aquells dos recitals se’n va escriure un llibre amb més de 70 autors. I del llibre, el dramaturg Valer Gisbert va crear en temps rècord una obra total: amb diàlegs, dansa, cançó, jocs de llum i projecció d’imatges.

Dos personatges que personifiquen la tinta i el paper fan de fil conductor de les diferents escenes. Totes elles històries independents i sense connexió, però amb el mateix rerefons: la violència no es resposta a res.

La intensitat de les emocions va en augment a mesura que s’incorporen més llenguatges artístics. Per exemple, amb el dibuix que va fer en directe Ignasi Blanch o amb l’actuació de Cinta Villamon i Enric Panisello amb el Guernica de Picasso de teló. Roberto Oliván, Marta Viladrich, Albino Tena, Rafa Haro o Marta Viladrich van ser alguns dels noms propis que van voler col·laborar amb els impulsors del projecte, les associacions Mar de Fora i Dillums d’Art al Forn.

Sense referències directes a la violència d’Estat durant l’1 d’octubre, la nit va començar i acabar amb crits de llibertat pels presos polítics independentistes.

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s