Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Cultura

Transportar als espectadors al passat ferroviari per veure amb els propis ulls com era abans un passeig per l’estació de Móra la Nova. Sota aquest objectiu el Museu del Ferrocarril juntament amb el grup de persones que formen part de la trama van repetir la teatralització a l’enclavament.

Traslladant-se al temps de l’estraperlo, amb vestits d’època i des de la mateixa estació ferroviària de Móra la Nova. D’aquesta manera, el grup teatral de voluntaris que formen part d’una de les rames de vincle social amb el municipi, van tornar a interpretar dos cops més l’obra “Un passeig per l’Estació”.

La visita es divideix en tres escenes. A la primera, un grup de viatgers que espera el tren en els primers dies de l’arribada del ferrocarril a la comarca discuteixen sobre tot els efectes perjudicials que la rumorologia li atribueix. En el segon, l’enginyer de la línia junt amb altres personatges ens fan una breu ressenya històrica de l’estació i la seva importància. I, per acabar, en el tercer acte una estraperlista i un guàrdia civil viuen una interessant controvèrsia amb un final sorprenent. L’obra va repetir-se amb motiu de la Setmana del Turisme Industrial tot i que el Museu del Ferrocarril a Móra Nova ja tenia pensat oferir-ho tenint en compte l’èxit que va recollir durant la festa del tren.

De cara al 2018, el grup de teatre local “L’Estació”, encarregat de la representació, està començant a assajar dos noves escenes que s’inclouran en properes edicions de la visita teatralitzada.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s