Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Cultura

L'ampostí Jordi Fontanet va ser un divulgador incansable de la cultura i el patrimoni d'Amposta. Després de la seva mort, la capital del Montsià ha convocat un Premi de Recerca amb el seu nom per becar projectes de recerca local. 

«Creiem que l'esperit d’aquesta beca coincideix amb la discreció i el compromís amb què Jordi Fontanet estudiava la nostra terra», diu l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, afegint que «tot allò que tenia a veure en la història de la nostra ciutat l'apassionava, i a més, tenia molts vincles culturals, com en la Fila, de la qual era soci des de feia molts anys. Jordi era una persona culturalment molt intensa». 

El projecte de recerca ha de ser original i inèdit referit a estudis cientificotècnics, històrics, mediambientals, geogràfics, econòmics, literaris, artístics, polítics, sociològics o d’especial interès per la ciutat i consisteix en una quantitat econòmica de 3.000 euros. «Es tracta d'un premi biennal, d'àmbit local en treballs de recerca de qualsevol àmbit, ja sigui històric, científic, literari, el que volem tenir en compte a l’hora d’entregar-lo és que aprofundeixi en el coneixement d'Amposta i en la seva repercussió. A més l'Ajuntament se n'encarregarà de publicar-ho en paper un cop estigui acabat», detalla la regidora de Cultura, Inés Martí. 

Entre tots els treballs presentats serà un jurat el que decidirà quin és el guanyador, a aquest se li farà entrega del premi en una gala que es realitzarà el pròxim 27 d'octubre. Tindrà entre nou mesos i un any per enllestir el projecte, que el consistori publicarà en paper o digitalitzat. 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s